12828951_1310497282299897_85613691938654

Aktiviteter

Vi har mange aktiviteter å tilby til små og store!  

  Alpakka-vandring, alpakka-safari og kano-tur er våre 3 mest populære aktiviteter ! 

Kanoutleie

Padle ut fra brygga gjennom trange sund, få med seg dyreliv i og ved Vansjø. Rekreasjon og bort fra alt stress. Stoppe opp og gå i land for å fiske, bade og et måltid. Padle uforstyrret videre.

Vis mer

Kajakkpadling

Kajakk for den som ønsker seg en tur alene. Super treningsøkt i stillhet.

Båttur

Fiske fra båt eller tur med båt for å bade? Ta med kompisgjengen/firma eller familien på en dagstur eller en overnattingstur med telt eller i en av våre komfortable leiligheter på gården. Båtene har plass til 4-5 personer. Skal båten brukes til sportsfiske anbefales 2-3 personer i hver båt..

Vis mer

Fiske i Vansjø

Bestanden av abbor er stor og det er ikke uvanlig å fange fisk opp til en halv kilo, det forekommer større

eksemplarer også. Gjørs og gjedde bestanden er god og det tas gjedde opp mot 10 kilo hvert år. Gjørs har

en snitt vekt på mellom en og to kilo. Mort og flire forekommer i store mengder. Noe mindre med sørv og

brasme. Ål og lake forekommer også.

Vis mer

Jakt

Området rundt gården har en lang strandlinje fra Øst mot Vest. Ypperlig for jakt på ender og gjess. Det er også veldig populært å sitte kamuflert i skumringen (eller før kl. 6 om morgenen) og bedrive duejakt. Vi har i flere sesonger leid ut gården til Retriverklubben i forbindelse med jaktprøver. Høsten 2014 var vi vertskap for det nordiske mesterskapet for jaktretrivere. Vi tilbyr gjennomgang av området og kan guide om det er ønskelig.

Andre aktiviteter

  • Alpakkaopplevelsene: Alpakka-safari og alpakka-vandring. Les mer om disse herlige dyra og hva vi de gjør på gården på siden alpakka-vandring

  • Gåtur eller joggetur: Mange fine runder med uforstyrret natur. Løp langs grusveier eller ta deg inn i noen av skogstiene i området rundt gården. 3 km løype (grus), 6 km løype (grus og skogsti) og 7 km løype(grus og skogsti). Er man stille ser man ofte ville dyr på dagens gåtur/treningstur.

  • Sykling: fine sykkelstier for terrengsykkel (grus og skog).

  • Sopp-og bærtur: Fra juli - september er det ofte mye sopp og bær (kantarell og steinsopp, tyttebær, blåbær og bringebær) i området.

  • Fugletitting: Det er mye rovfugle i området, musevåk, hauk og fiskeørn. Ugler. Det er et område hvor det hekkes mye og flere fuglekasser er satt opp for å holde bestanden av småfugler og ugler oppe.

  • Elg og rådyr: Området er uforstyrret og det trives dyrene godt med. Ofte ser man elg og rådyr. Det kan bli mange vakre bilder om du liker å fotografere.

  • Lerdueskyting med lerduekaster: Er du jaktintressert kan vi tilby terreng for å jakte på ender, gjess og duer. Eller om du ønsker å benytte området til å trene jakthunden din.

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn, Norway

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001
E-post: post@kjaernesgaard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Østre Kjærnes gård