fullsizeoutput_39a.jpeg

Alpakka-vandring

Alpakka-safari

 

På Østre Kjærnes gård i Østfold finner du vår alpakkaflokk. De blir stadig flere. Vi satser på avl og salg av dyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss den fantastiske fiber (ull). Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur og de liker det. Hjertelig velkommen til gårds.

I 2016 kom 5 vakre alpakkahopper til gården. Bounty er fra England og 4 andre (Alva, Ada, Aurora og Ballerina) er avlet fram fra en alpakkagård i Hallingdal, Nesbyen. Flokken vokser og i sommer fikk vi 7 cria (føll). Vi har nå 26 alpakkaer på gården. 

Alpakkanæring er en relativt ny næring i Norge. Vi ønsker å være med på å avle frem kvalitetsdyr og derav kvalitetsfiber. Vi vil basere oss på salg av livdyr,  salg av varme alpakkaprodukter og alpakkagarn.

Alpakkavandring, gå på tur med din egen alpakka, kr 395,- pr person (ca 1,5 time)

Alpakkavandring, deltaker uten å leie en alpakka, kr 195,- pr person (ca 1,5 time)

Alpakkavandring med familien (2 alpakka, 2 voksen og 2-3 barn) kr. 1180,- (ca 1,5 time)

Kunne du tenke deg å være med på alpakkavandring? Disse fantastiske dyrene er beskjedne, milde, sjenerte og veldig nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på vandring. Populær aktivitet hvor du kommer deg ut på tur med godt selskap.

 

Vi kan tilpasse vandringen til ditt tempo, etter ditt behov.  Alpakkavandring foregår ved at du/dere kommer til gården vår og vi starter med å gi opplæring og informasjon om alpakka og alpakkahold. Vi besøker alpakkaene før vi går på tur. Blir kjent med de og får informasjon om alpakkaene som er flokkdyr. Etter det henter de alpakkaene som skal være med og vi starter med alpakkavandring på gårdsvei/gress, i skog, mark og sti. Hver deltaker får ansvaret for sin egen alpakka (leier den og er dens leder) 12 års grense for å leie en alpakka (yngre må ha med foreldre/ledsager). Vandringen kan bli litt lang for barn under 6 år, vi anbefaler alpakkasafari som foregår på gåren (se bookking). En fra gården er med på turen (guidet tur). Etter vandringen får dere mate/håndfore de alpakkaene som dere har hatt med på turen. Dette er en stor hit for alpakkaer og besøkende.  Å på gården har vi en alpakkabutikk hvor vi selger garn og produkter fra våre dyr. Besøk gjerne butikken etter at du er ferdig med vandringen. Gavetips!

 

 Tilbakemeldingene fra tidligere alpakkavandrere er at det er meget lærerikt, et fantastisk turterreng og at man kommer nær disse herlige dyrene. Sammen med alpakka finner du ro, fred og harmoni - her og nå følelse. 

Alpakkasafari  fra 250,- pr person (ca 1 time)

Vi tilbyr nå en "ny" opplevelse med alpakkaene våre. Opplevelsen gir deg god tid sammen med alpakkaene. Vi går inn til flokkene og tilbringer tid sammen med alpakkaene. Dere får sitte ned inne hos dem, ta mange fine bilder, håndfore dem. Er det en varm dag vil dere se alpakkaene nyte et bad i plaskebassenget og bli dusjet av hageslangen. Alpakka-safari er en herlig opplevelse om du har små barn. Minimum 4 betalende besøkende. 

 

Praktisk informasjon

Registrering ved ankomst til gården.

Vi har alpakkaopplevelser, og har alpakka-safari og alpakkavandring som normalt, det vil si grupper med tilfeldig sammensatte deltakere, med maks 15 deltakere og

Det betyr at deltakere møter personer fra andre husholdninger.

Vi oppfordrer alle deltakere til å holde minst 1 meter avstand til hverandre, samt desinfisere hender før oppstart og etter endt vandring.

Det er håndsprit og håndvask (vann og såpe) på stedet.

Alle som skal delta på alpakkavandring må være friske og symptomfrie, og selvsagt ikke i karantene/isolasjon. Hvis det er tilfelle, ta kontakt i god tid for ombooking/avbestilling.

Vi vil til enhver tid følge myndighetenes råd og pålegg, og vil tilpasse aktivitetene deretter.

Vi forventer at alpakkaene blir møtt med respekt og at hele opplevelsen foregår på dyrenes premisser. 

Hunder kan ikke være med på alpakkaopplevelsene. 

 

Ta kontakt med oss så finner vi tid til alpakkaopplevelse eller alpakkavandring for deg og dine. Alpakkavandring og alpakkaopplevelse er en herlig gave. Vil du bestille gavekort og ikke finner riktig valg på vår bdstillingsside, ta kontakt så ordner vi det.  Vi setter opp alpakkavandring og alpakkaopplevelser i ukedager og helger året rundt. Vi har også alpakkavandring og alpakkasafari i skoleferiene. Ta kontakt pr mail eller telefon 93204001 om du har spørsmål vedr gavekort og booking av tid for alpakkavandring/alpakkasafari. Varmt velkommen til oss og alpakkaene våre!

  • Instagram Social Ikon

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn, Norway

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001
E-post: post@kjaernesgaard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Østre Kjærnes gård

27-12-18-5527