fullsizeoutput_39a.jpeg

Alpakka-vandring

Alpakka-safari

 

På Østre Kjærnes gård i Østfold finner du vår alpakkaflokk. De blir stadig flere. Vi satser på avl og salg av dyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss den fantastiske fiber (ull). Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur og de liker det. Hjertelig velkommen til gårds.

I 2016 kom 5 vakre alpakkahopper til gården. Bounty er fra England og 4 andre (Alva, Ada, Aurora og Ballerina) er avlet fram fra en alpakkagård i Hallingdal, Nesbyen. Flokken vokser og i sommer fikk vi 7 cria (føll). Vi har nå 26 alpakkaer på gården. 

Alpakkanæring er en relativt ny næring i Norge. Vi ønsker å være med på å avle frem kvalitetsdyr og derav kvalitetsfiber. Vi vil basere oss på salg av livdyr,  salg av varme alpakkaprodukter og alpakkagarn.

Alpakkavandring, gå på tur med din egen alpakka, kr 395,- pr person (ca 1,5 time)

Alpakkavandring, deltaker uten å leie en alpakka, kr 195,- pr person (ca 1,5 time)

Alpakkavandring med familien (2 alpakka, 2 voksen og 2-3 barn) kr. 1180,- (ca 1,5 time)

Kunne du tenke deg å være med på alpakkavandring? Disse fantastiske dyrene er beskjedne, milde, sjenerte og veldig nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på vandring. Populær aktivitet hvor du kommer deg ut på tur med godt selskap. 

Alpakkavandring 

Vi kan tilpasse vandringen til ditt tempo, etter ditt behov.  Alpakkavandring foregår ved at du/dere kommer til gården vår og vi starter med å gi opplæring og informasjon om alpakka og alpakkahold. Vi besøker alpakkaene før vi går på tur. Blir kjent med de og får informasjon om alpakkaene som er flokkdyr. Etter det henter de alpakkaene som skal være med og vi starter med alpakkavandring på gårdsvei/gress, i skog, mark og sti. Hver deltaker får ansvaret for sin egen alpakka (leier den og er dens leder) 12 års grense for å leie en alpakka (yngre må ha med foreldre/ledsager). Vandringen kan bli litt lang for barn under 6 år, vi anbefaler alpakkasafari som foregår på gården (se booking). En eller to fra gården er med på turen (guidet tur). Etter vandringen får dere gi snacks til de alpakkaene som dere har hatt med på turen. Dette er en stor hit for alpakkaer og besøkende.  

 

Vi  har vi en Alpakkabutikk hvor vi selger garn og produkter fra våre dyr, samt fleksible, varme og naturlige produkter fra Norsk Alpakka. Besøk gjerne butikken etter at du er ferdig med vandringen. #varmejulegaver

 

 Tilbakemeldingene fra tidligere alpakkavandrere er at det er meget lærerikt, et fantastisk turterreng og at man kommer nær disse herlige dyrene. Sammen med alpakka finner du ro, fred og harmoni - her og nå følelse. 

Alpakkasafari  fra 250,- pr person (ca 1 time)

Vi tilbyr nå en "ny" opplevelse med alpakkaene våre. Opplevelsen gir deg god tid sammen med alpakkaene. Vi går inn til flokkene og tilbringer tid sammen med alpakkaene. Dere får sitte ned i alpakkahagen og dere vil se hvordan de lever i en flokk, vi går i tillegg inn i alpakkahuset for å se hvor de oppholder når det er natt eller når det regner/blåser. Er det sommer og varmt vil dere oppdage at alpakkaene tar seg et bad i badestampen. Det er god mulighet til mange fine bilder og håndfore dem med snacks som dere får av oss. Hvert år, fra midten av januar til mars  er babyalpakkaene separert fra sine mødre (vi avvenner dem morsmelk) og vi besøker dem i "alpakkabarnehagen". Vi oppholder oss mye utendørs så dere må være kledd etter været. Ved ekstremvær får dere tilbud om å utsette besøket.

 

 Alpakka-safari er en herlig opplevelse om du har små barn.  

 

Praktisk informasjon

Registrering ved ankomst til gården.

Vi har alpakkaopplevelser, og har alpakka-safari og alpakkavandring som normalt, det vil si grupper med tilfeldig sammensatte deltakere, med maks 15 deltakere og

Det betyr at deltakere møter personer fra andre husholdninger.

Vi oppfordrer alle deltakere til å holde minst 1 meter avstand til hverandre, samt desinfisere hender før oppstart og etter endt vandring.

Det er toalettrom, håndvask og antiback på gården.

Alle som skal delta på alpakkavandring må være friske og symptomfrie, og selvsagt ikke i karantene/isolasjon. Hvis det er tilfelle, ta kontakt i god tid for ombooking/avbestilling.

Vi vil til enhver tid følge myndighetenes råd og pålegg, og vil tilpasse aktivitetene deretter.

Vi forventer at alpakkaene blir møtt med respekt og at hele opplevelsen foregår på dyrenes premisser. 

Hunder kan ikke være med på alpakkaopplevelsene. 

 

Alpakkaopplevelsene: Alpakkavandring og alpakkasafari er en herlig gave. Vil du bestille gavekort og ikke finner riktig valg på vår bookingside, ta kontakt så ordner vi det.  Representerer du en bedrift tilbyr vi egne alpakkaopplevelser for bedrifter (grupper opp til 15 personer)Bestillinger for bedrift gjøres pr mail eller telefon 93204001. Vi setter opp våre to mest populære alpakkaopplevelser: Alpakkavandring og Alpakkasafari i ukedager og helger året rundt. Vi har også alpakkavandring og alpakkasafari i skoleferiene. Ta kontakt pr mail eller telefon 93204001 om du har spørsmål vedr gavekort og booking.  Varmt velkommen til oss og alpakkaene våre!

  • Instagram Social Ikon

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn, Norway

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001
E-post: post@kjaernesgaard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Østre Kjærnes gård

27-12-18-5527