fullsizeoutput_39a.jpeg

Alpakka-vandring

Alpakka-safari

På Østre Kjærnes gård i Østfold finner du vår alpakkaflokk. De blir stadig flere. Vi satser på avl og salg av dyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss den fantastiske fiber (ull). Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur og de liker det. Hjertelig velkommen til gårds.

I 2016 kom 5 vakre alpakkahopper til gården. Bounty er fra England og  4 andre (Alva, Ada, Aurora og Balerina) er avlet fram fra en alpakkagård i Hallingdal, Nesbyen.  I fjor sommer fikk vi full klaff og det ble født 6 nye criaer (babyalpakka). Flokken vokser og i sommer venter vi på 7 cria (babyalpakka). 

Alpakkanæring er en relativt ny næring i Norge. Vi ønsker å være med på å avle frem kvalitetsdyr og derav kvalitetsfiber. Vi vil basere oss på salg av livdyr,  salg av varme alpakkaprodukter og alpakkagarn.

Alpakkavandring, gå på tur med din egen alpakka, fra 395,- pr person (ca 1,5 time)

Kunne du tenke deg å være med på alpakkavandring? Disse fantastiske dyrene er beskjedne, milde, sjenerte og veldig nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på vandring. Populær aktivitet hvor du kommer deg ut på tur med godt selskap. Vi kan tilpasse vandringen til ditt tempo, etter ditt behov. Det er ikke tillatt å ta med hund på vandringen. Alpakkaene er fluktdyr og redde for en ukjent hund. Vi har plass til din hund i stallen, mens du går på tur med alpakkaene. Alpakkavandring foregår ved at du/dere kommer til gården vår og vi starter med å gi opplæring og informasjon om alpakka og alpakkahold. Vi henter de alpakkaene som skal være med og vi starter med alpakkavandring på gårdsvei, i skog, mark og sti. Hver deltaker får ansvaret for sin egen alpakka (leier den og er dens leder) 12 års grense for å leie en alpakka (yngre må ha med foreldre/ledsager). En fra gården er med på turen (guidet tur). Etter vandringen går vi inn i alpakkahagen og blir kjent med resten av flokken. Vi informerer om fiberproduksjon og foredling av fiber(ull). Vi har utsalg av garn, fiber (ull) og alpakkaprodukter fra Norsk Alpakka. Tilbakemeldingene fra tidligere alpakkavandrere er at det er meget lærerikt, et fantastisk turterreng og at man kommer nær disse herlige dyrene. Sammen med alpakka finner du ro, fred og harmoni - her og nå følelse. 

Alpakkasafari  fra 250,- pr person (ca 1 time)

Vi tilbyr nå en "ny" opplevelse med alpakkaene våre. Opplevelsen gir deg god tid sammen med alpakkaene. Vi går inn til flokkene og tilbringer tid sammen med alpakkaene. Dere får sitte ned inne hos dem, ta mange fine bilder, håndfore dem. Er det en varm dag vil dere se alpakkaene nyte et bad i plaskebassenget og bli dusjet av hageslangen. Alpakka-safari er en herlig opplevelse om du har små barn. Minimum 4 betalende besøkende. 

 

Praktisk informasjon

Vi har alpakkaopplevelser, og har alpakka-safari og alpakkavandring som normalt, det vil si grupper med tilfeldig sammensatte deltakere, med maks 15 deltakere og

Det betyr at deltakere møter personer fra andre husholdninger.

Vi oppfordrer alle deltakere til å holde minst 1 meter avstand til hverandre, samt desinfisere hender før oppstart og etter endt vandring.

Det er håndsprit og håndvask (vann og såpe) på stedet.

Alle som skal delta på alpakkavandring må være friske og symptomfrie, og selvsagt ikke i karantene/isolasjon. Hvis det er tilfelle, ta kontakt i god tid for ombooking/avbestilling.

Vi vil til enhver tid følge myndighetenes råd og pålegg, og vil tilpasse aktivitetene deretter.

 

Ta kontakt med oss så finner vi tid til alpakkaopplevelse eller alpakkavandring for deg og dine. Alpakkavandring og alpakkaopplevelse er en herlig gave. Ta kontakt om du vil bestille gavekort! Vi setter opp alpakkavandring og alpakkaopplevelser i ukedager og helger året rundt. Vi har også alpakkavandring og alpakkaopplevelser i skoleferiene. Ta kontakt pr mail eller telefon 93204001 om du har spørsmål vedr gavekort og booking av tid for alpakkavandring. Varmt velkommen til oss og alpakkaene våre!

  • Instagram Social Ikon

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn, Norway

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001
E-post: post@kjaernesgaard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Østre Kjærnes gård

fullsizeoutput_39a