fullsizeoutput_39a.jpeg

Dyr til salgs

På Østre Kjærnes gård i Østfold finner du vår alpakkaflokk. De blir stadig flere. Vi satser på avl og salg av dyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss den fantastiske fiber (ull). Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur og de liker det. Hjertelig velkommen til gårds.

I 2016 kom 5 vakre alpakkahopper til gården. Bounty er fra England og  4 andre (Alva, Ada, Aurora og Balerina) er avlet fram fra en alpakkagård i Hallingdal, Nesbyen.  I fjor sommer fikk vi full klaff og det ble født 6 nye criaer (babyalpakka).

 

Flokken vokser og i sommer fikk vi 7 flotte criaer - 4 hopper og 3 hingster.  Vi har benyttet hingstene Lille Albel fra Nesbyen/Lille alpakka og Ankalteruds Otto fra Enghaugen Alpakka. 

Vi tilbyr bedekningstjeneste til dine alpakkahopper:

Vi har i sommer kjøpt inn egen avlshingst NC Big Bang (9 år), Fawn hingst som produserer flotte criaer. Vi har i år gitt han mulighet til å bli far til 7 små. Vi må vente i spenning et år på resultatet. Vi leier ut Big Bang hvis du ønsker bedekning av dine hopper. Big Bang gir flere farger så flott hingst å bruke i en farget hoppeflokk. 

Alpakkanæring er en relativt ny næring i Norge. Vi ønsker å være med på å avle frem kvalitetsdyr og derav kvalitetsfiber. Vi vil basere oss på salg av livdyr, salg av varme alpakkaprodukter og alpakkagarn.

Kunne du tenke deg å starte opp med alpakka? - Være med på å bygge opp alpakkanæringen i Norge?

Vi har høsten 2020 flere hopper med og uten cria og 2 hingster og 1 vallak tilsalgs. Flere prisklasser - prisen varierer etter kvalitet på dyret og om hoppa har cria ved fot og er drektig. Vi tilbyr fri bedekning det første året på unghoppene om du velger å kjøpe de. 

Alpakkaene fra vår gård er sosiale og milde dyr. Grimetrenet (de kan leies og dermed er lette å flytte fra feks beite til beite) og fine å håndtere. Unghoppene er født i juni og juli 2019  Kjærnesgårds Amazing Grace og Geena. Fedrene er  Bozedown Tradition og Lille Alex fra Lille Alpakka. Vi har også ei flott hoppe på 2 år (Kjærnesgårds Frida)med hingstecria ved fot. Frida er drektig på nytt med NC Big Bang. Hoppene er hvite og lys fawn/beige og vallaken er brun. Hingsten på 1,5 år er hvit og en er fawn. 

Alle dyrene er registrert i NAR og har stamtavler, vaksinert og fulgt opp med vitaminer og mineraler. Leveres med helseattest. 

Ta kontakt for et besøk eller om du ønsker mer informasjon på telefon eller mail. 

Disse guttene er tilsalgs, 2 hingster og en vallak. Gary, Golit og Einar

Kjærnesgård Frida er drektig og har cria ved fot er tilsalgs. 

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn, Norway

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001
E-post: post@kjaernesgaard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Østre Kjærnes gård