HER FINNER DU OSS!

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001

Internett: www.kjaernesgaard.com
E-post: post@kjaernesgaard.com

MENY
FØLG OSS
  • Facebook Social Icon
INFO

Østre Kjærnes Gård © 2019

Laget by Butikkpikene.no

Fornye møbler i hus og hytte!

January 24, 2017

Jeg er så utrolig heldig å ha kunder som maler så det spruter :-) Av og til får jeg bilder som er så fine og inspirerende. Nedenfor har Elin malt en spisestuegruppe fra Krognes i fargen Duck egg blue.

 

Duck egg blue er en myk, blågrønn farge som har sin opprinnelse fra barokktiden. Den er lekker og gjør seg utrolig godt på "store" møbler så vel som småinteriør.

 

 

 

Denne flotte spisestuegruppa står på familiens hytte. Fargen synes jeg går veldig godt til stolputene. 

 

 Jeg blir happy når jeg får bilder av kunder som har malt. Det er veldig inspirerende, også for andre som maler med chalkpaint™.

 

Fremgangsmåten for å male med chalkpaint™ by Annie Sloan er ikke så vanskelig. Du tøker av støv og skitt på det du skal male, finner frem chalkpainten og starter malingen. (husk å røre godt, da all pigmenten daler ned til bunn i malingsspannet)

 

Chalkpaint™ tørker rask (20-30 min) og ofte trenger du ikke male flere strøk. Ser du at du ikke har fått dekket alt, går du bare over med kosten på disse steder. Forsegler gjør du med Clear voks eller den vannbaserte lakken til Annie Sloan. (den tørker også i løpet av 20-30 min). Lakk gjør overflaten hardfør og er mer slitesterk enn voks. Så velg forsegling etter behov. 

 

De aller fleste gangene slipper du å gjøre grunnarbeid som sliping og grunning. Unntaket er på oljede møbler og på ubehandlet furumøbler med kvist. Olje "blør" igjennom malingen og det gjør kvist også. Du trenger aldri tenke på heftgrunning fordi chalkpainten fester på så og si alt. Unntaket her må være silikonbehandlede møbler. 

 

Resultatet blir en utrolig fin overflate og du kan "leke" deg med forskjellige malingsteknikker og mulighetene er uendelige.  Det aller beste, synes jeg, er at du trenger ikke sette av mye tid, du får det ferdige resultatet innen få timer.  For en utålmodig sjel som undertegnede er dette gull verdt. Vil du se mer av dette er Pinterest en superduper kanal. Følg også Annie Sloan på IG og facebook.  Vanligvis legger kunder ut bilder på gruppen "Kalkmaling/Chalkpaint ™. Så om du maler setter jeg og mange andre chalkpaintere stor pris på at det legges ut bilder i denne gruppen. Det er som nevnt inspirerende. Avslutningvis så håper jeg at jeg ser deg på en av workshoppene til kalkfryd på Østre kjærnes. Husk at selv om vi ikke har nettbutikk (nettbutikk kommer senere) så sender vi varene i posten. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg