HER FINNER DU OSS!

Kontakt

Østre Kjærnesvei 4, 1591 Sperrebotn

Telefon: +47 958 11 937 /+47 932 04 001

Internett: www.kjaernesgaard.com
E-post: post@kjaernesgaard.com

MENY
FØLG OSS
  • Facebook Social Icon
INFO

Østre Kjærnes Gård © 2019

Laget by Butikkpikene.no

Takk for at du finnes kjære kalkmaling, chalkpaint(tm) by Annie Sloan.

May 23, 2017

I går hadde vi en nybegynner workshop i kalkmaling (chalkpaint). 4 herlige damer hadde meldt seg på. Alle fant frem (3 hadde jo vært her før) til slutt. Østre kjærnes gård er en meget skjermet plass og det er også her TV2 har valgt å ha "hver gang vi møtes" - innspillingene sine nettopp for at dette er en plass langt vekk fra mas og kjas. Fra riksveien er det hele 6 km - nærmeste kolonialbutikk er 7 km unna. Men det tar oss ikke mer enn 15 minutter å kjøre til Moss by. Så riv ruskende langt uti skauen er det ikke!

Her er de flotte deltagerne som var med på workshop. Her holder vi på med sluttspurten, vi tester ut de forskjellige voksnyansene og voks over krakelering.  

 

Nybegynner kurset tar for seg det mest grunnleggende ved å bruke chalkpaint (tm) og tilhørende chalkpaint voks. Vi går igjennom 4 teknikker, masse tips underveis, prater og utveksler erfaring. Det er storveis og så hyggelig å gjøre workshop. Stemningen er alltid topp og latteren sitter løst. Kanskje det beste av alt er at mennesker møtes og nye bekjentskap dannes.

Bordet er ikke ryddig når vi holder på. Bare et stort kaos. Men vi finner frem og alt går bra. Vi bruker 5-6 chalkpaintfarger, 4 typer voks og pluss pensler, pussepapir, papir. poleringsfiller hårføner m.m.

 

 Vi startet opp med vår første workshop 20 juni i fjor og nå har vi gjennomført 13 stk. De fleste er nybegynnerkurs.  Vi holder temaworkshop av og til. Det kan være: Ta med deg og forny din stol eller krakk!  Male blomsterpotter! Forny din adventstake. Sementteknikk og Rustteknikk. Det er fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre med denne malingen.  

Vi bruker treplater eller finerplater når vi maler på grunnkurset og på videregående kurs. Praktisk og fint å ta med hjem. Det er lett å glemme hvordan man gjør det, har man platen husker man så mye mer. Noen blir så fornøyd med øvemalingsplatene at de henger treplata på veggen :-) 

 

 Her har jeg fått bruke et bilde fra en workshopdeltaker (hun var med på vårt aller første kurs). Vårlig, landlig og rustikk! Fargene barcelona organge og florence.

 

Jeg selv skal igang med et prøveprosjekt: Farge alpakkafiber med chalkpaint, det tror jeg kommer til å gå helt fint! Giftfritt, miljøvennlig og fine farger. 

 

Vi håper og tror at gårsdagen også var inspirerende og vi ønsker lykke til med prosjekter. Dette er gøy, Det er mindfullt, Det er nyttig. Du har lært noe nytt. Velkommen på neste workshop.